logo circus zopaz

Onze workshops & circusanimatie

Onze workshops zijn een combinatie van rock en roll en diepgang, vrijheid en dosering. Op een ludieke wijze worden de groepen omkaderd en uitgedaagd. Via spel kom je met elkaar in contact en leer je een heel scala aan nieuwe vaardigheden. De technieken die aan bod komen tijdens de circusworkshops bestaan uit 3 pijlers:
  1. Jongleren: doekjes, harde en zachte ballen, contactbal, botballen, flowerstick, diabolo, Chinese bordjes, kegels, ringen, poi.
  2. Evenwicht: eenwieler, koorddansen, stelten, bal en ton lopen, stelten , slackline, pedalo, rolla –bolla, ladder lopen.
  3. Acrobatie: tumbling en grond-acrobatie, partner acrobatie, piramides bouwen, acro - yoga en lucht-acrobatie in doek. 

Open piste

Tijdens een open piste kunnen de deelnemers vrij in en uitstappen wanneer ze willen. Op een vrije manier proberen ze zo alle circustechnieken uit. Een open piste wordt voornamelijk gebruikt tijdens grote evenementen, op festivals en feestjes.

Begeleide workshop

Tijdens een begeleide workshop gaan we dieper in op elke techniek en bouwen de vaardigheden stelselmatig op. Via herhaling en verdieping van de thema's ontstaat er een veilig klimaat waarin kinderen en jongeren zich goed kunnen ontwikkelen en hun innerlijke creativiteit makkelijk kunnen vinden. 

Deze module wordt voornamelijk gebruikt op scholen, evenementen voor specifieke doelgroepen, zeeklassen, sportdagen, tijdens kampen en vaste lessen.

Circusinitiatie

Tijdens een circusinitiatie wordt de workshop gecombineerd met een voorstelling. Deze module is dus een combinatie tussen animatie en voorstelling. Het is een all in pakket die ideaal is voor een verjaardag of communie. Je kunt de voorstelling combineren met een open piste of een begeleide workshop. De voorstelling kan ingezet worden om het publiek op te warmen (teaser) of afsluiter (10 min) of kan volledig gespeeld worden (45 min).

Vormingen en teambuilding

Tijdens een vorming leer je hoe je zelf de circustechnieken kan aanwenden om ermee aan de slag te gaan met jou doelgroep. Dit is ideaal als je begeleider bent in een instelling/school en graag zelf een creatief project wil uitwerken.

Op een teambuilding ga je met elkaar in interactie op non - verbale en meer associatieve wijze via oefeningen uit het lichaamstheater en circustechnieken. Communicatie vanuit het hart in plaats van het hoofd. 

Circus Zopaz op je evenement!

Aarzel niet om contact op te nemen voor alle verdere informatie, prijzen en voorwaarden. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Contact

circuszopaz@gmail.com
+32 496 30 88 00

Meer plezier op...